zon
parasolespana.nl

vorige
De stranden

Oropesa del Mar


Als wij naar de stranden van Oropesa del Mar gaan, is het eerste dat opvalt, dat de kust van Oropesa del Mar heel afwisselend is. Over de kaap (cabo) van Oropesa slingert een prachtig wandelpad, dat 'savonds wordt verlicht door lantaarns. Ten noorden van de kaap van Oropesa bevinden zich de uitgestrekte stranden van fijn wit zand, 'Les Ampliares'  en 'Morro de Gos'. Playa Morro de Gos is het prachtige brede strand van fijn helder zand, waar zich onze appartementen bevinden. Langs dit strand loopt de gezellige boulevard met vele terrasjes en winkeltjes.
Deze stranden zijn ideaal voor het beoefenen van watersport.
Wandelen van het ene naar het andere strand is zeer verrassend en echt aan te bevelen.
Meer naar het zuiden is er de baai van 'La Concha' met 'Playa la Concha', het Conchastrand, met over een lengte van 500 meter een fijn zandstrand, met daarlangs een gezellige boulevard. Al deze stranden zijn te voet bereikbaar vanaf onze appartementen.

Tussen het Conchastrand en de laatste uitlopers van het gebergte 'Sierra de Oropesa' bevindt zich de jachthaven, die modern is uitgerust en die een capaciteit heeft van 704 aanlegplaatsen. Vervolgens verandert de kust plotseling en maakt plaats voor een schitterend  landschap van steile rotsen en kreken, omgeven door pijnbomen en een typisch mediterrane plantengroei. We komen dan aan in het bebouwde gebied van de Stranden van Bellver ('Les Platges de Bellver') en het Strand van Renegá ('Playa de Renegá'), waar de zee en de kust, begroeid met met een autochtone vegetatie, samenkomen.

Aan zowel de stranden 'La Concha' en 'Morro de Gos' als aan de jachthaven is sinds jaren het keurmerk van de Blauwe Vlag, 'La Banda Azul', toegekend.
Dit keurmerk heeft betrekking op de kwaliteit en de zuiverheid van het water en op de buitengewoon goede dienstverlening.

vorige
Website laatst aangepast op 17/02/19 - © familie De Bruin 2019