zon
parasolespana.nl

vorige
SpelkaartenmuseumMuseoDelNaipe

Museo del Hierro

IJzermuseum

Oropesa del Mar

Het ijzermineraal, ontdekt rond het jaar 3500 voor Christus, wordt gezien als een van de belangrijkste vondsten voor de mensheid. Laten we ons eens een wereld voorstellen zonder pannen, klokken, wapens en hekken. Uiteraard zou de wereld er niet het zelfde uit zien. Daarom is het beroep van smid in de loop van de geschiedenis een van de beroepen met het meeste aanzien geweest.
Het 'Museo del Hierro' in Oropesa del Mar, dat is gestart met de privécollectie van
Luis Elvira laat, met de hele collectie van bijna 500 stukken, de ontwikkeling van het beroep van smid tot het hoogste niveau
zien, waarna het beroep een ommekeer maakt en verandert in een unieke kunstuiting. Dit museum is zonder twijfel een van de beste musea van de wereld als het gaat om Spaans ijzerwerk. Men laat hier een grote verscheidenheid aan stukken van zeer verschillende aard zien, van gebruiksvoorwerpen uit de keuken tot juwelen. Het betreft voorwerpen die dateren van de 12e tot de 20e eeuw.
Een bezoek aan dit museum geeft ons een besef van waarde van een serie voorwerpen, die in hun tijd gewone alledaagse gebruiksvoorwerpen waren en die vandaag de dag, vanwege de tijd die het zou kosten om ze te maken, niet te betalen zouden zijn. 

vorige
Website laatst aangepast op 17/02/2019- © familie De Bruin 2019