zon
parasolespana.nl

vorige
Morella

Dagtocht vanuit Oropesa del Mar

In het centrum van de streek 'Els Ports' verheft zich de majestueuze stad Morella op een berg. Het kasteel van Morella bevindt zich op de top van deze berg op een hoogte van 1.070 meter.
Deze ommuurde stad met een rijke historie werd gesticht door de Arabieren en is altijd innig verbonden geweest met personages en episodes uit het verleden. Het is een plaats van buitengewoon belang.
Deze plaats is volledig ommuurd met 15 torens en 5 ingangen en valt op door het kasteel uit de XI eeuw, het voormalige klooster van San Francisco, en vooral ook door de Basiliek van Santa María, in Gotische stijl, die tot Nationaal Monument is uitgeroepen.
Deze kerk (iglesia arciprestal), samengesteld uit 3 kerkschepen, werd gewijd in 1.593.
Er wordt van gezegd, dat dit de mooiste Gotische tempel van het oude koninkrijk van Valencia is. In de si
ësta (van ongeveer 14.00 uur tot 17.00 uur) is de kerk gesloten.
In de hoofdstraat, Don Blasco de Alagón, bevinden zich aan weerszijden zuilengangen waar zich reeds vanaf de Middeleeuwen het grootste deel van het comerciële en ambachtelijke leven af speelt. Eenmaal in Morella ziet u al snel de plaatselijke VVV (Oficina de Turismo).
Daar kunt u een folder over Morella (met plattegrond) vragen.
Voordat u uit Oropesa vertrekt kunt u alvast bij de
Oficina de Turismo bij het Conchastrand in Oropesa een kaart halen van de provincie Castellón (mapa provincial). Hierop staan de wegen van het achterland uitstekend aangegeven.
Tot nu toe was in Morella op maandagochtend alles gesloten. Kiest u liever een andere dag om optimaal van uw bezoek aan deze prachtige stad te genieten.
Vanuit Oropesa del Mar is een bezoek aan Peñiscola uitstekend te combineren met een bezoek aan Morella.
vorige
Website laatst aangepast op 17/02/2019 - © familie De Bruin 2019